Nieuwsbrief volume5|N° 1

In bijlage vind je onze eerste nieuwsbrief van 2015, met heel wat interessante informatie over ”Interventies met Assistentie van Dieren (IADs)” en het ”Domein ’t Kattenheye” in Laarne.


Op 5, 12, 19 of 26 januari 2015 - Gratis informatiesessies aan het BIAAT (via Skype)


In FEBRUARI 2015 start een nieuwe groep met het postgraduaat ”Interventies met Assistentie van Dieren”. De opleidingen verlopen via afstandsonderwijs. Hiervoor heeft het BIAAT en Concentration Technologies samen een eigen educatief platform ontwikkeld nl. ”My AAI University”. Interesse in de informatiesessie? Wil je weten of het postgraduaat ook iets voor jou kan betekenen? Schrijf je dan zeker in -via email aan info@therapiemetdieren.be-- voor één van onze   gratis & vrijblijvende informatiesessies bij één van onze docenten.
Op 5, 12, 19 en 26 januari 2015 worden informatiesessies (ongeveer 1 uur - onder leiding van een docent) georganiseerd via afstandsonderwijs -Skype- (afspraak tussen 18.00 en 19.00 op afspraak).28 januari 2015 - Webinar ”Therapie met assistentie van dieren, hoe werkt het...?” via My AAI University (=afstandsonderwijs)


De term ”Therapie met assistentie van dieren” TAD klinkt velen bekend in de oren. Maar wat verstaat men er onder? In de literatuur vallen zeer diverse invullingen hiermee samen, zoals het borstelen van dieren, het gaan wandelen, het begeleiden van dieren naar een hondenschool, het voederen van dieren etc. en telkens gaat men ervan uit dat het juist door de aanwezigheid van het dier er therapie gegeven wordt. Maar kan dat wel? Kan een dier spontaan de rol van de therapeut op zich nemen? Over deze en andere onderwerpen gaat deze lezing.
Meer informatie over webinars via My AAI University via zorgboerderij.de/webinar/webinar-2-2.html. Deelnemers hebben enkel een computer met internetverbinding nodig. Meer informatie of inschrijven via info@therapiemetdieren.beOp 11 december 2014 lanceerde BIAAT en Concentration Technologies haar gloednieuwe Virtueel Kennis Centrum over ”Interventies met Assistentie van Dieren”.


De website is een online ontmoetingsplek voor alle professionelen die werkzaam zijn in het veld van interventies met assistentie van dieren in Vlaanderen, zowel in de zorg als de educatieve sector.
  • Enerzijds wil het VKC-BIAAT fungeren als kennisbibliotheek waar je informatie over projecten, literatuur, evenementen, etc. kan terugvinden.
  • Anderzijds beoogt VKC-BIAAT een toegankelijk overlegplatform te zijn waar ruimte is om individuele vragen te stellen aan collega's en voor interdisciplinaire en transmurale uitwisseling van kennis en good practices.
We nodigen jullie allemaal uit om een kijkje te nemen op onze nieuwe website   www.therapiemetdieren.be. Heb je interesse om deel te nemen aan de fora, of wens je meer informatie over de leden-logins, contacteer ons vrijblijvend via info@therapiemetdieren.beDecember 2014 - Onze vernieuwde website ”Leren met Dieren” online


Onze vernieuwde website met informatie over vakantiekampen, het huren van koetsen, het organiseren van verjaardagsfeestjes op Domein ’t Kattenheye, bezoekprogramma’s voor scholen en groepen en activiteiten voor families op het Domein ’t Kattenheye te Laarne (O.Vl.) kan je vinden via  www.lerenmetdieren.beJanuari 2015 - Nieuws van Star Stables (Laarne)


Uit onze fokkerij ”Star Stables” zijn er maar liefst 5 veulens geselecteerd voor veilingen, waarvan Onverra-K van ’t Kattenheye de veilingtopper 2014 bij de BWFA werd.
Ze zijn ondertussen allemaal goed afgeleverd bij hun enthousiaste nieuwe baasjes, waar ze verder alle kansen krijgen!Januari 2015 - Nieuws uit het winkeltje


Voor dagverse melk, paardenmelkijs, verzorgingsproducten, geschenkartikelen, paardenmelklikeur, paardenmelkadvocado, enz. kan je terecht in ons winkeltje. Sinds kort zijn onze paardenmelk-cosmetica produkten ook gewaardeerd bij Carrefour als ’streekprodukt’. Je kan ze terugvinden in de carrefours van Oostakker, Wetteren, Ninove en Sint-Eloois-Vijve.
Onze bad- en douchegel werd verbeterd en in een nieuw kleedje gestopt!
Openingsuren van het winkeltje vind je via www.domein-kattenheye.be
WEBSHOP - 24/24 - 7/7 - direct je favoriete producten aan huis geleverd
www.paardenmelkerij.info/n/nl/webwinkel

NIEUWJAARSACTIE:
  • Klanten die tussen 15/12/14 en 15/01/15 krijgen een mooie attentie
  • De revivalcrème, zou ik aan lezers van de nieuwsbrief terug aan 11€ ipv 15€ zetten, en dit vanaf nu tot eind januari. Deze vochtinbrengende crème is ideaal om droge huid te behandelen en uitdroging van de koude te voorkomen.
Wens je je op de nieuwsbrief te abonneren?


Deze nieuwsbrief is een uitgave van organisaties die een thuis vinden op Domein ’t Kattenheye (Laarne): Paardenmelkerij ’t Kattenheye, Stoeterij Star Stable, het Belgisch Instituut voor Animal Assisted Therapy (BIAAT), Studievereniging ”Leren met dieren” en de Vakorganisatie van het ”BIAAT”; een organisatie voor en door inrichters van animal-assisted therapy, animal-assisted education, animal-assisted activities en dierenbegeleiders in IADs.

Onze nieuwsflash verschijnt 1 keer per seizoen.
Kreeg je deze nieuwsbrief via een collega en wil je hem persoonlijk ontvangen? Aanmelden kan per email aan info@aatbelgium.org
We wensen jullie heel prettige feestdagen en een fantastisch 2015

Best WishesVolg ons ook via Facebook


Lees als eerste welke workshops, lezingen, opleidingen, promoties we opnemen in ons herfstprogramma. Link: www.facebook.com/pages/Studievereniging-van-het-Belgisch-Instituut-voor-Animal-Assisted-Therapy/327001530761946
Vind je onze pagina een goed initiatief? Laat het ons zeker weten via een ’Vind ik leuk’- klik.