Nieuwsbrief volume5|N° 2

In bijlage vind je onze tweede nieuwsbrief van 2015, met heel wat interessante informatie van het ”Belgisch Instituut voor Animal Assisted Therapy” (BIAAT) en het ”Domein ’t Kattenheye” in Laarne.


    Op 11 juli 2015
    ”Breeders meeting” op Domein ’t Kattenheye


    Op 11 juli vindt tussen 13:00 en 15:00 een ”breeders meeting” plaats op Domein ’t Kattenheye. Mensen geïnteresseerd in fokkerij kunnen op dat moment een voorstelling zien van onze 5 belangrijkste merriestammen, en dit met paarden uit verschillende generaties.



    Op 13, 20 en 27 juli 2015 - of 10, 17, 24 of 31 augustus 2015
    Gratis informatiesessies aan het BIAAT (via Skype)


    In september 2015 start een nieuwe groep met het postgraduaat ”Interventies met Assistentie van Dieren”. De opleidingen verlopen via afstandsonderwijs. Hiervoor heeft het BIAAT en Concentration Technologies samen een eigen educatief platform ontwikkeld nl. ”My AAI University”. Interesse in de informatiesessie? Wil je weten hoe opleidingen over dieren via afstandsonderwijs verlopen? Wil je een demonstratie van het digitaal platform? Of wil je weten of het postgraduaat ook iets voor jou kan betekenen? Schrijf je dan zeker in -via email aan info@therapiemetdieren.be-- voor één van onze  gratis & vrijblijvende informatiesessies bij één van onze docenten.

    In juli, augustus en september 2015 worden informatiesessies (ongeveer 1 uur - onder leiding van een docent) georganiseerd via -Skype- (tussen 18.00 en 19.00 na afspraak).

    Kan je niet op de voorziene data of heb je nog nooit met Skype gewerkt, vraag dan je individuele afspraak via email aan ons secretariaat via info@therapiemetdieren.be



    Van 26 tot en met 31 juli 2015
    Doe mee aan een beestig leuk kamp op Domein ’t Kattenheye (voor 6 tot 12-jarige)


    Van 26 juli tot en met 31 juli 2015 organiseert AFYA in samenwerking met Domein ’t Kattenheye een kamp voor 6 tot 12 jarige. Zoals de naam van het kamp doet vermoeden, wordt het een te gekke beestenboel tijdens je verblijf in De Boskabanne in Laarne. Elke namiddag rijden we met een treintje naar het domein ’t Kattenheye waar paarden leven. We krijgen een rondleiding op de boerderij, versieren ons eigen stokpaard, proeven paardenmelk, maken een ritje in een huifkar, doen een paardenladdercompetitie,... Daarnaast spelen we heel wat beestige spelletjes en ravotten we erop los op het domein van De Boskabanne. Ben je nog op zoek naar een beestig leuk kamp? Schrijf je dan snel in want er zijn nog maar enkele plaatsjes vrij!

    Meer informatie over het kamp kan je vinden via www.afya.be/activiteit/be/2015-07-26/beestenboel. We kijken er naar uit om jullie te verwelkomen!



    Op 8, 15 en 29 augustus 2015
    Domein ’t Kattenheye organiseert samen met het BIAAT rondleidingen op de paardenmelkerij en aansluitend gezellige crea-activiteit voor het hele gezin


    In augustus 2015 organiseert Domein t Kattenheye naar jaarlijkse gewoonte elke zaterdagnamiddag gezellige familienamiddagen. We starten het programma om 13:00 met een rondleiding op de paardenmelkerij, Stoeterij Star Stables en het zorglandgoed Domein t Kattenheye. Tijdens de rondleiding wordt er uitleg gegeven over de paarden, de natuur, de paardenmelkerij, paardenmelk, diverse gezichten van groepshuisvesting, de natuurlijke noden van het paard, de relatie mens en paard, het domein 't Kattenheye, en nog veel meer. Voor families met kinderen is er de mogelijkheid om deel te nemen aan het zoekspel 'Speuren naar paarden". Aansluitend is er de mogelijkheidheid om met het hele gezin deel te nemen aan een creatieve activiteit of een natuurworkshop - terwijl je smult van een paardenmelkijsje, paardenmelksorbet, paardenmelkadvocaat, paardenmelklikeur, .....

    Meer informatie over de creatieve zaterdagnamiddagen op Domein ’t Kattenheye en hoe je kan inschrijven kan je vinden via www.lerenmetdieren.be of via Uit in Vlaanderen

    Ben je nog nooit op Domein ’t Kattenheye in Laarne geweest? Ben je benieuwd maar kan je niet direct langskomen? Bekijk dan zeker eens deze korte reportage op plattelandsTV voor een voorsmaakje (van 2 min. tem 4 min. ).



    Op 1 augustus 2015
    Onze ”Webinar over de kippenquiz” gaat online


    Op zondag 31 mei 2015 organiseerden Anton en Kirsten Vos (=lid van de studievereniging en eigenaars van het Zorglandgoed ’t Huisven Heeze) hun jaarlijkse opendag. Katrien, Rebekka en Kimberly van de studievereniging (BIAAT) mochten erbij zijn met hun eigen activiteit meer bepaald een ”Kippenquiz ”. Vanaf 1 augustus 2015 kan iedereen die dat wenst de kippenquizvragen inclusief de juiste antwoorden bekijken via ons digitaal platform ”My AAI Webinar”. Heb je interesse, stuur ons dan een email met als onderwerp ”Login kippenquiz”. Vanaf 1 augustus ontvang je van ons je unieke login code waarmee je kan deelnemen aan een super boeiende en toffe kippenquiz!



    In Juli en augustus 2015
    Nieuws van Stoeterij Star Stables


    Sinds deze lente zijn er weer talrijke nieuwe veulens geboren uit onze fokkerij ”Star Stables”. Heb je zin om mee de nieuwe veulens te bewonderen, neem dan zeker een kijkje op onze facebookpagina via https://www.facebook.com/Kattenheye?fref=nf

    Er zijn maar liefst 7 van onze veulens geselecteerd voor verschillende veilingen. Zo zijn er 3 van onze 4 dressuurveulens geselecteerd voor de Flanders Dressage Event International Auction op zaterdag 1 augustus in stal Hulsterlo te Meerdonk. Een springveulen mag er naar de befaamde BWFA veiling in Beervelde, eentje gaat naar Prinsjesdag Ermelo en 2 veulens gaan naar de Elite veulenveiling Borculo.

    Ons 6e veulen ooit hier geboren, Jappelou-K van ’t Kattenheye (2009), is uitgenodigd om te komen springen op de CSI in Beervelde, dat doorgaat van 5 tot 9 augustus 2015 op stoeterij d’Heyboght (gratis inkom).



    Zomer 2015
    Nieuws uit het winkeltje


    Voor dagverse melk, paardenmelkijs, verzorgingsproducten, geschenkartikelen, paardenmelklikeur, paardenmelkadvocado, enz. kan je terecht in ons winkeltje. Sinds kort zijn onze paardenmelk-cosmetica produkten ook gewaardeerd bij Carrefour als ’streekprodukt’. Je kan ze terugvinden in de carrefours van Oostakker, Wetteren, Ninove en Sint-Eloois-Vijve.
    Onze bad- en douchegel werd verbeterd en in een nieuw kleedje gestopt!
    Openingsuren van het winkeltje vind je via www.domein-kattenheye.be
    WEBSHOP - 24/24 - 7/7 - direct je favoriete producten aan huis geleverd
    www.paardenmelkerij.info/n/nl/webwinkel




    Wens je je op de nieuwsbrief te abonneren?


    Deze nieuwsbrief is een uitgave van organisaties die een thuis vinden op Domein ’t Kattenheye (Laarne): Paardenmelkerij ’t Kattenheye, Stoeterij Star Stable, het Belgisch Instituut voor Animal Assisted Therapy (BIAAT), Studievereniging ”Leren met dieren” en de Vakorganisatie van het ”BIAAT”; een organisatie voor en door inrichters van animal-assisted therapy, animal-assisted education, animal-assisted activities en dierenbegeleiders in IADs.

    Onze nieuwsflash verschijnt 1 keer per seizoen.
    Kreeg je deze nieuwsbrief via een collega en wil je hem persoonlijk ontvangen? Aanmelden kan per email aan info@aatbelgium.org





    Volg ons ook via Facebook


    Lees als eerste welke workshops, lezingen, opleidingen, promoties we opnemen in ons herfstprogramma.
    Link: www.facebook.com/pages/Studievereniging-van-het-Belgisch-Instituut-voor-Animal-Assisted-Therapy/327001530761946
    Vind je onze pagina een goed initiatief? Laat het ons zeker weten via een ’Vind ik leuk’- klik.


www.domein-Kattenheye.be
www.activiteitenmetdieren.be
www.therapiemetdieren.be
www.paardenmelkerij.info
www.lerenmetdieren.be

----------------------------------------------------------------------------------------
Je privacy wordt gerespecteerd zoals voorgeschreven door de wet van 8 december 1992.
Je gegevens worden in geen enkel geval doorgegeven aan derden.
Indien je wenst uit te schrijven voor de nieuwsbrief,
stuur dan een e-mail naar info@aatbelgium.org met het woord ’uitschrijven’ in het onderwerp.